2017, op avontuur in Schotland

Vertrek in juni, volgens alle berichten en adviezen is da de beste tijd van het jaar om een bezoek te brengen aan Schotland.   Na alle mogelijkheden te hebben afgewogen , gekozen voor een trip met de  eigen auto en dus met de Ferry vanaf IJmuiden naar New Castle  in het noorden van Engeland. 's Middags om 16.00 uur inschepen en  de volgende morgen  rond een uur of negen ontschepen aan de andere kant  van het kanaal! 

Duidelijk gekozen voor een luxe hut met alles erop en er aan.

Gewoon genieten van deze overtocht!

aan boord van de grote Ferry!!

De avond valt en tijd voor een uitgebreid diner .

dan de hut opzoeken en slapen totdat we er zijn!

Een heel mooie en rustige overtocht gehad. klokslag 09.00 uur weer vast aan de kade. dan duurt het nog zeker een uur voordat je van boord bent en de douane gepasseerd bent. Men trekt zich weinig aan van de Schengen verdragen en controleerde (en logisch gelet op de recente gebeurtenissen in Londen) er lustig oplos.

De aankomst in 'Leven'

Dag  2  van de reis  van New Castle naar Leven net boven Edinburg.

aankomst bij the cottage voor de komende week.

Nadat we de omgeving hadden verkend zijn we beland in een Pub, recht tegenover de cottage waar we verbleven. 

Net als de meeste pubs ook hier een uitstekende keuken en gastvrije klanten en personeel!

rondrijden door de omgeving van St Andrews, Aberdeen en Dundee is echt meer dan de moeite waard

Dat de tijd heeft stilgestaan blijkt wel uit de beelden. Alles is gebouwd tussen 1700 en 1800, van veel zijn slechts de stenen resten nog over maar veel meer is in ere gehouden en hersteld in zijn oude glorie. je hebt werkelijk het gevoel dat je drie eeuwen terug gezet bent als je hier rondloopt

Ook in st. Andrews is een van de oudste dorps kernen te vinden die nog bewaard zijn gebleven. De Engelse kerk heeft van het begin af aan een grote rol in de geschiedenis van Schotland gespeeld. Het gaat terug tot ver in de 17de eeuw en heeft nog niets van zijn indrukwekkendheid ingeboet.

Waar eens de kanonnen bulderden, zorgen nu de 'nieuwe' bewakers van de Schotse kusten voor hun jongen De meeuwen hebben zich gewoon verschanst op deze mooie plek!

Indrukwekkende begraafplaats

Let op!!

Klik op de foto en open de pagina voor een verslag van die dag

Veel plezier bij het lezen! 

 

Dag 8 in beeld

en woord

 

dag 8

De eerste verhuizing 

Op pad naar Invermoriston aan 'Loch Nes