Sjipkes verhalen

 

Natuurlijk gebeurd er van alles in dat jonge leventje, je moet leren om zindelijk te worden, je moet leren wat wel mag en wat niet mag, je moet leren wie vriendelijk is en wie niets van je moet hebben en je moet alle dieren leren kennen en alle soorten van vervoer, de grote steden en de kleine dorpen. Kijk en da allemaal is natuurlijk vreselijk vermoeiend en dus zoek je dan zo snel als het maar kan de veilige warmen op  van de mensen die bij je horen!!

In de armen bij de baas....

In de armen bij Els.....

Of op schoot bij de buurman!

Op puppy cursus is ook zo'n belevenis, je moet van alles maar even gezellig spelen is dus uit den boze!

Nou dat spelen haalde we na afloop allemaal gewoon weer in hoor!

 

Na afloop was het vaste prik even bij de paarden langs. In het begin vond ik die dingen maar eng hoor, zo groot en zo flink. Maar na verloop van tijd, toen we elkaar leerde kennen, was het best erg gezellig.

 

Samen ravotten met vriendje Bengel in de sneeuw....wat kan je je nog meer wensen!!

 

Tja en van al dat ravotten wordt je natuurlijk bekaf! Hup op de bank en nu is het eindelijk zover  ...."ik ben de baas over de afstandsbediening!!"

Trucjes leren van Els en dan nog even samenspelen!!

 

Ach, het is natuurlijk een schitterende omgeving voor een jonge hond om op te groeien! Midden tussen de weilanden , de meren en de vaarten.

 

Alles wat je honden hartje begeert was aanwezig

 

 

 

Samen ravotten met een gevonden stok!! Kan het leuker??

 

Als je jong bent is het leven een groot avontuur

Zelfs de kleinste dingetjes zijn het waard om eens van dichterbij te bekijken, een bijtje in een bloemetje is natuurlijk wel heel bijzonder en verdient een inspectie!

Hoera, de zwemtrap is klaar!

He, he, Eindelijk klaar!  'T is wat, woon je aan het water en dan kan je er nog niet in. Nou daar hebben mijn baasjes een oplossing voor gevonden hoor!! Bang als ze waren dat ik van de steiger af zou vallen, hebben ze een zwemtrap voor mij alleen laten aanleggen. Nu kan ik het water in wanneer het mij uit komt!  Nou zou dat niet zo heel lang duren hoor! Ze vonden dat ik 'te vaak' in het water lag!  Soms wel tien keer op een dag , had ze me net afgedroogd en dan ....hup weer de majem  in en kon het spel weer opnieuw beginnen.  Toen het , in hun ogen, te gek werd kwam er een hekje voor, heb nog even gevraagd om de sleutel, maar dat ging dus mooi niet door!

Tijd om te drogen

Tja en als je dan gezwommen hebt is het wel prettig als je even 'liefdevol' afgedroogd wordt . Dat afdrogen was nog een kunst op zich, spelen is natuurlijk veel leuker. De meest gekke capriolen haalde hij uit om Els maar lekker bezig te houden.

Tja , en als je dan uit gezwommen bent, als je weer zo goed als droog bent......dan ben je natuurlijk vreselijk moe! Een beetje hond van stand legt zich dan op een bedje in de zon en laat zich een s heerlijk verwennen, je komt dan van zelf in dromenland terecht!

Toezicht houden bij het ramenlappen!

 

Kijk,  Els kan dan wel een hulp in de huishouding hebben , maar er moet natuurlijk wel iemand zijn die in de gaten houd of het ook allemaal wel goed gebeurd en of ze wel de juiste spullen gebruikt.

 

Dus een grondige inspectie leek hier wel op zijn plaats . Eens even kijken of het water wel schoon is en   natuurlijk eens even kijken aan de binnenkant of ze niet een stukje vergeten is!

 

Nou het gaat allemaal prima hoor, alles weer lekker schoon en ik kan met een gerust hart weer een rustig plekje op zoeken.

Mijn vriendjes in Woudsend

Japie, van de overkant

Japie was de buurjongen van de overkant. Vaak als ik buiten kwam lag hij op de grond. Te sleutelen aan zijn 'kever'. 

 

Japie was wel vreselijk lief en dat ging ik hem ook altijd even vertellen.

 

 

Ik heb  werkelijk steeds overal gezocht maar zag nergens iets dat op een kever leek. Pas veel later begreep ik dat het om die malle auto ging.

Ko , de postbode

Ko was natuurlijk veel meer dan de Postbode, Ko was de gene die steeds weer mijn baasje te hulp schoot als hij weer eens een bende van zijn computer had gemaakt.

Ik kreeg van Ko altijd snoepjes , als hij de post kwam brengen en als hij binnen kwam wist ik precies in welke zak ze zaten. 

Nou, niet alleen voor de snoepjes hoor, Ko was gewoon vreselijk lief!! Ook als hij bezig was wilde ik precies weten wat hij aan het doen was. Als ik nou goed oplette dan kon ik het misschien de volgende keer wel doen!

 

Jan en Ria Saarloos, mijn vaste logeeradres in Indijk

 

Dat was feest! Kreeg lekkere dingen en ze speelden altijd met me . Waren gewoon lieverds voor me!

Logeren bij Jan en Ria

Als mijn baasjes een enkele keer even weg moesten en ik kon dan  echt niet mee, dan mocht ik naar Jan en Ria toe voor een middagje.

 

Stoeien met Jan en rollen!!

KOFFIE ! ! !

Tja dat lekkers! Als ze weer eens aan de koffie gingen , kreeg ik meestal ook een "kopje koffie"Geen echte koffie natuurlijk, maar een "tandenborstel" een soort kluifje dat meteen goed voor je tanden was. Nou, ik kon wel de  hele dag mijn tanden poetsen hoor!!  Als er ergens "koffie" werd geroepen  was ik er ook als de kippen bij!!

Mijn vrienden van de overkant!!

Aan de overkant woonden Thea, Jan, Maarten en Friso van der Putten. Een gezin dat het altijd druk had en van hot naar her vloog. Thea was Stewardess bij de blauwe zwaan, onze KLM, Jan was 'General manager' bij Hilton en de beide jongens zaten op de internationale school. Hun vrije tijd brachten ze gezamenlijk door  in het huisje  in Woudsend, samen met "tante Floor"de labrador op leeftijd die het allemaal al een keer had mee gemaakt  en zich niet meer zonodig druk hoefde te maken over van alles en nog wat!  Het was altijd feest en reuring als ze er waren. Meestal kwamen ze wel even langs om mij gedag te zeggen!

Gijs en Friso, samen op de surf plank!

Met z'n drieën op  pad !

 

Samen met Friso en Gijs in het water spelen was natuurlijk altijd erg leuk.  Ze kwamen me halen en vroegen of ik zin had om mee te gaan.  Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd! 

 

Els deed dan het pootje open bij de zwemsteiger zodat ik zo op kon stappen  op het surfboard. Dat was echt leuk, samen spelen.

 

Als ze te ver van huis gingen was dat niet zo moeilijk, stapte gewoon af en zwom terug naar huis!

Indijk en Woudsend

Ook hier voor geld, we zijn nog hard aan het sleutelen.

Het herbeleven duurt gewoon nog even langer als gedacht