De Hoofdwegschool

 

De Hoofdwegschool in de Corantijnstraat was de school waar ik naar toe mocht.  Het was een openbare school en eigenlijk zijn tijd ver vooruit!

Veel van mijn klasgenootjes ken ik helaas niet meer bij naam en andere zijn om nooit te vergeten, vooral de leraar Ben Esserich, inmiddels ook ver in de 80 , maar nog steeds actief en jong van geest.

Op de lagere school deelt zo'n klas zich snel op en worden heel natuurlijk groepjes gevormd. Zo'n groepje ontstond vaak heel erg praktisch. De eerste jaren van de lagere school trok ik heel veel op met Paul Blankenstein en Jurriaan (ik dacht) de Haan, maar die achternaam ben ik niet helemaal zeker van.

In de latere klasse werd mijn kompaan in goed en kwaad die andere Robbie in de klas. Robbie Uriot. Die vriendschap heeft eigenlijk stand gehouden tot aan het moment dat ik in dienst ging en daarna zijn we elkaar een beetje uit het oog verloren. Paul en Jurriaan woonde vlak om de hoek. Jurriaan woonde in de Jan Evertsenstraat hoek Orteliuskade en Paul woonde op het Mercatorplein, boven de plek waar Dirk van de Broek later zijn eerste supermarkt zou gaan openen.

Spelen op straat, samen naar school lopen en pas in de zesde klas was er spraken van met de fiets naar school en dan ook nog maar heel af en toe, Samen kattenkwaad bedenken en uitvoeren natuurlijk.

 

De Groenteman

De groente man op de hoek van de Orteliusstraat en de (korte) van Spilbergenstraat