Sjipkes place

In 2003 kwam Sjipke ons leven binnen wandelen .  Bowie, onze eerste Welsh Springer Spaniël   was helaas overleden en vanaf dat moment was het duidelijk , als er weer een hond zijn intrede zou doen dan moest het een Welsh Springer Spaniël zijn. Onze ervaringen met Bowie waren zo positief dat er gewoon geen andere keuze mogelijk was.

Na lang zoeken vonden we een gerenommeerde fokker , we kwamen uit bij  "Our Loyal Welsh " van Anja. Een fokster die met veel liefde voor haar dieren te werk gaat.

Het is natuurlijk prachtig zo'n klein, jong beestje dat zo uit het nest komt. Al was de keuze best nog een dingetje. Toen we hadden besloten om er weer een te nemen hebben we goede afspraken gemaakt voordat we gingen kijken. Als je zo'n nest jonge pups ziet ben je feitelijk al verkocht!  We zouden in ieder geval goed opletten dat het geen schuw beestje was, hij moest spontaan naar je toe komen en zich niet weg laten drukken door de rest. Eenmaal binnen bij de fokster waren die afspraken meteen weer vergeten. Els liep direct naar een puppy toe die de boel vanaf een afstandje aan het bekijken was,  niet zo als de rest kwam aan rennen maar gewoon een beetje gedistingeerd afstand hielt van als die klanten om de kooi heen! Hij bekeek de  boel op een afstandje.

Els stapte resoluut op hem af, pakte hem op en zei: "dit wordt hem" Op een toon die geen tegenspraak duldde. Het was gewoon liefde op het eerste gezicht! 

 

 

 

Ach , bij jonge honden maakt het natuurlijk allemaal geen verschil! Het zijn stuk voor stuk harte brekers en je smelt gewoon als je ze ziet.  De eerste ontmoeting duurde natuurlijk veel te kort. We zijn  nog een paar keer terug geweest om zijn vorderingen te zien en dat beestje werd met de keer levendiger. De reis naar het verre Woudsend hebben we toen in twee stukken gehakt. De eerste stop  op een parkeerplaats leverde meteen een eerste plas op en geloof het of niet maar we waren beide zo trots dat hij het netjes op het gras deed en niet in de auto!