Vakantie's en reizen

Erop uit!!

Net als iedereen zijn ook wij gek op vakanties.

Vakanties hebben iets avontuurlijks, zeker onze latere vakanties toen we uit gewerkt waren en gewoon wat meer tijd hadden om het avontuur op te zoeken.  

Voor die tijd beperkte we ons tot vakanties die paste binnen de mogelijkheden. Het was altijd weer een sport om te zoeken hoe we het maximale uit onze vakantiedagen konden halen.

De vakanties in het begin

We werkte beide nog voor de gemeente Amsterdam, Els bij bureau Monumentenzorg en ik bij het GVB. Het was altijd even zoeken, passen en meten maar over het algemeen lukte het wel.

In het voorjaar was de focus gelegd op Kreta en in het najaar meestal richting Rhodos.  

 

In het voorjaar was het een kunst om de vakantie zo te plannen dat we zo min mogelijk vakantie dagen hoefde op te nemen en de hoogste korting konden combineren om zo lang mogelijk te genieten van de vrije tijd!

Begrippen als drie weken voor de prijs van twee weken waren natuurlijk in zwang en hadden zeker onze voorkeur. De allereerste keer zijn we naar Spanje geweest. Ergens halverwege de jaren '70 met de touringcar naar het Spaanse Salou ! De Firma Rekro was een koploper in dit soort reizen!

Goedkoop, zeker. Maar echt niet aan ons besteed. Trouwens heel Spanje heeft ons nooit getrokken. We hebben altijd een voorkeur gehad voor Griekse eilanden.

 

Ietsje ouder !!

Toen we beide uitgewerkt waren en de huisdieren er niet meer waren, zijn we gaan kijken naar de wat langere vakanties, kijken wat mogelijk was en dan gaan plannen. 

De eerste rondreis Langs Europese steden

Rondreis Schotland, via de kust en de Highland 

Overwinteren in Portugal o.a. de Algarve